هدفمند کردن یارانه ها، ضرورت ها و اهداف

      اینکه ادامه پرداخت یارانه به شیوه ی فعلی معقول نیست، ظاهراً مورد توافق عده ای است. و در اینکه با حذف تدریجی یارانه ها مصرف شکل واقعی تری به خود می گیرد و از اسراف در بسیاری موارد به ویژه آرد، سوخت، دارو، انرژی و ... جلوگیری می شود نیز مخالفی نباید باشد.

      اما آیا باز توزیع درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه ها به این شکل صحیح است یا خیر؟ باید گفت که ناکارآمدی این شیوه از همین الآن قابل پیش بینی است. راستی آزمایی اطلاعات ارایه شده ( که در کشور ما کاری بسیار دشوار است )، به روز شدن این اطلاعات ( از فبیل فوت، تولد، تشکیل خانواده های جدید و یا جدایی برخی از زوجین ) نیاز به سازمان عریض و طویلی دارد که با برنامه ی کوچک شدن بدنه دولت همخوانی ندارد.

      به نظر می رسد که سود ناشی از اجرای این طرح یکی غیر قابل تحمل شدن مخارج زندگی برای اتباع بیگانه و دیگری باز شدن دست دولت برای توزیع این درآمدها به نحوی است که عده ای از مردم را وابسته به خود کند تا در مواقع مورد نیاز از حمایت آنان بی نصیب نماند.

      اگر به واقع قرار است مصرف ها واقعی شوند و درآمد عموم مردم توسط اقلیتی برخوردار با استفاده از یارانه ی عمومی غارت نشود. بهترین راه واقعی شدن هزینه های زندگی از سویی و نیز واقعی شدن درآمد و حقوق مردم از سوی دیگر است.

      به راستی مردم و دولت در کشورهای اروپای غربی و امریکا چگونه این موضوع را مدیریت می کنند؟ آیا در آنجا نیز مشکل استفاده نامعقول عده ای از امکانات عمومی در قالب یارانه ها وجود دارد؟ آیا در آنجا مردم حقوق و درآمد واقعی خود را نمی گیرند و چشم مردم به دست دولت است؟

      به نظر می رسد که بهترین راه این است که مردم درآمد و حق واقعی خود را بگیرند و دولت نیز خدمات مختلف خود را به نرخ واقعی به مردم عرضه کند. در این صورت به طور طبیعی مردم سعی خواهند کرد که با مدیریت بهتر منابع مالی خود، از امکانات کشور برای رفاه خود و خانواده بهتر و بیشتر استفاده کنند.  






نظرات:




گزارش تخلف
بعدی